Dirigent

Eventjes een officieel getint verhaaltje over mijzelf, puur om te voldoen aan de aloude conventies die het vak blijkbaar met zicht meebrengt:

Rogier IJmker (1982) studeerde eerst Docent Muziek (2000-2004) aan het ArtEZ conservatorium in Enschede. Daarnaast studeerde hij Piano Klassiek (2002-2006) bij Marius van Paassen aan hetzelfde conservatorium. Van 2009 tot 20011 studeerde hij ook Koorleider Lichte Muziek bij Tijs Krammer aan het INHolland conservatorium. 

Daarnaast volgde hij diverse cursussen, workshops en masterclasses bij o.a. Jim Daus Hjernøe, Peder Karlsson, Darmon Meader, Lauren Kinhan, Peter Eldridge, Kim Nazarian, Jens Johansen, Greg Jasperse, Kirby Shaw, Jetse Bremer en vele anderen.

Begonnen als dirigent van een klassiek kamerkoor en jongerenkoor ontwikkelde hij zich via diverse popkoren en vocal groups als arrangeur en dirigent. Hij zette bijvoorbeeld in 2010 zijn eigen Vocal Group XXL op en is dirigent van diverse koren in Enschede en Hengelo.

Daarnaast heeft hij in 2013 de Dirigentenacademie opgezet om dirigenten verder te helpen in het leiden van koren. Van hieruit kan hij zijn expertise delen en biedt hij zowel live als online cursussen aan.

Rogier arrangeert voor veel koren in binnen- en buitenland en geeft zijn eigen arrangementen uit. Nieuwe arrangementen worden toegevoegd aan zijn YouTube-account. Hij heeft ook een eigen WhatsApp-kanaal: Rogier’s Arrangements For Choir & Vocal Group.

Prijzen

Met zijn groepen heeft hij verschillende prijzen gewonnen.
Een paar volgen hieronder.

In 2019 won hij met Vocal Group XXL de 1e klasse van het BALK Topfestival. Tijdens datzelfde festival won hij in de 2e klasse de tweede prijs met EigenWijs Lochem en de 3e prijs met Half Past Nine.

In 2018 stond hij met Vocal Group XXL in de landelijke finale van het Nederlands Koorfestival.

In 2014 won hij tijdens het Balk Festival Zuid de prijs voor 'Beste Arrangement' voor Ask The Tree, uitgevoerd door Vocal Group XXL